Abbah by Frederic Antonious (Abbahji)

Abbah

Nog niet zo lang geleden werd het geestelijk ont-vouwen als iets geheims beschouwd. Niet omdat je het niet mocht weten, maar omdat het heel moeilijk te kennen is en men er erg gemakkelijk door in de war kan raken. Geestelijke aangelegenheden zoals verlichting en realisatie, zijn alleen toegankelijk via een heel ander soort kennen. Om een proces van geleidelijke realisatie te beginnen moet je eerst deze manier van kennen ontdekken. Dit gaat over het ‘ont-leren’ van veel vastgeroeste denkpatronen.

Het geestelijke of mystieke ont-vouwen is de meest natuurlijke zaak van de wereld. Het is alleen verborgen geraakt achter een dik wolkendek. Dit ‘ont-leren’ is niet gemakkelijk, daarom spreekt men over ‘vermalen’, over een ‘pad’ of een ‘Queeste’. Oude mythes vertellen over avonturen die plaatsvinden tijdens een dergelijke Queeste. Meestal zijn dit afspiegelingen van innerlijke obstakels die je onderweg zult tegenkomen.

Op dit punt in de menselijke evolutie hebben we het virtuele denken geschapen. Hiermee hebben wij een verschuiving teweeggebracht. Geestelijke kwesties zijn toegankelijker geworden, omdat wij beter in staat zijn verschuivingen te maken in onze oriënatie. Dit boek behandelt de gehele Queeste, vanaf het allereerste begin tot het allerlaatste wat mensen ervaren wanneer ze serieus betrokken raken bij een geestelijke Queeste.

Paperback
Aantal pagina’s: 106
Eerste editie 2012
Vertaald uit het Engels
ISBN: 978-90-76288-28-4


Order books by Frederic Antonious (Abbahji) Amazon.com